Nastavitve uporabe piškotkov

Spletno mesto uporablja pišotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih ...

Spodaj so navedeni piškotki, pri katerih lahko upravljate z dovoljenji.

Dovoljenja uporabljenih piškotkov


Google Analytics
Statistika obiska strani
... ko kuhanje in pomivanje postane užitek
27

Vgradna pečica je povsem samostojen aparat in jo lahko vgradite ločeno od kuhalne plošče in tudi v višino. Zelo priporočljivo je vgraditi pečico na višini nekje od 110-130 cm, kar nam omogoča lažje vstavljanje in jemanja pekačev iz pečice in tudi boljšo preglednost med samim procesom pečenja. Pečice v osnovi delimo na klasične oz. statične in večsistemske oz. ventilatorske. Pri klasični se toplota širi z naravnim prenosom temperature oz. sevanjem temperature proti živilu. Pri takih pečicah, ki jih imenujemo tudi konvekcijske pečice je izbor programov pečenja precej omejen. Pečico je potrebno pred peko močno pregreti, hrano pa lahko pečemo samo na eni ravni. Ventilatorske pečice so opremljene še z ventilatorjem in infra grelcem. Ventilator nameščen na zadnji steni pečice sesa zrak iz notranjosti in ga preko okroglega grelca potiska nazaj v pečico. S kroženjem vročega zraka v pečici smo dosegli enakomerno in hitrejšo razporejenost toplote. Predgretje pred peko zato skoraj ni več potrebno. Ker je zaradi mešanja toplega zraka možno istočasno peči hrano v več nivojih, boste v primerjavi z večkratno peko v enem nivoju, prihranili tudi pri porabi električne energije. Dodaten prihranek električne energije pa predstavlja še podatek, da se zahtevana oz. priporočena temperatura peke pri ventilatorski pečici zniža za 20 do 40°.

Večkratna zasteklitev vrat pečice oz oznaka »hladna vrata« zagotavljajo hladna vrata tudi med pečenjem ali delovanjem pirolitičnega samočiščenja. Hladilni ventilator še dodatno hladi ohišje pečice in skupaj z večkratno zasteklitvijo vrat zagotavlja, da se deli pečice ne segrejejo preko 40 °C, kar je dovolj nizka temperatura, ki ne povzroča opeklin, ampak samo občutek tople površine. Vsekakor pomemben podatek za družine z radovednimi otroci, pa tudi za kakšnega odraslega neučakanca, ki večkrat pozabijo, da se gleda z očmi in ne z rokami.

Pečice so opremljene z urami, ki so lahko mehanske ali elektronske. Elektronska ura omogoča nastavitev trajanja in konca pečenja, najboljšo modeli pa so opremljeni še s programi za pečenje in odtajevanje ali celo z lastnimi programi. Ti programi nam zelo olajšajo pečenje saj omogočajo vsakemu še tako neveščemu kuharju pečenje odličnih jedi, saj enostavno samo izberemo program in vnesemo težo živila. Nova generacija pečic pa je opremljena  z novim sistemom, ki zna določiti potrebno temperaturo, trajanje pečenja in ustrezno funkcijo za vse vrste jedi. Vgrajen ima izpopolnjen sistem tipal za merjenje količine živil, ki je vstavljena v pečico in v skladu z izmerjeno količino samodejno izbere vse pravilne nastavitve.

Pečice vgradne standardne velikosti

46 izdelkov
Ogled izdelkov

Pečice vgradne pirolitične

21 izdelkov
Ogled izdelkov

Pečice vgradne standardne velikosti, rustikalne in v barvah

Ni izdelkov
Ogled izdelkov

Pečice vgradne posebnih dimenzij

4 izdelki
Ogled izdelkov

Pečice mikrovalovne

14 izdelkov
Ogled izdelkov

Dodatna oprema za pečice

6 izdelkov
Ogled izdelkov
Akcije Novosti Odprodaja
%
Popusti

NOVO

Najširši izbor modelov in barv kuhinj

Inovativne rešitve - predali v podnožju za 100 % izkoristek

Najkakovostnejši materiali

Dolga življenska doba

3D izris