KAKŠNO POMIVALNO KORITO IZBRATI?

Vaša kuhinja ne more biti popolna brez pomivalnega korita. Pomivalno korito je eden izmed centrov dogajanja v kuhinji, zato ustrezno izbrano pomivalno korito poenostavi vaše delo. Izbirajte med široko ponudbo pomivalnih korit in izberite tistega, ki ustreza vam in vaši kuhinji!

Pomivalna korita najdete v različnih materialih kot so plemenito jeklo (inox), naravni kamen (CRISTADUR® in CRISTALITE®), granit in keramika.

V zadnjem času so vse bolj popularna pomivalna korita iz naravnega kamna. Med znamkami izstopa nemški proizvajalec SCHOCK, kot izumitelj kamnitega pomivalnega korita in kot vodilni v inovacijah z več kot 90-imi patenti. Kot večna klasika pa še vedno ostajajo pomivalna korita iz plemenitega jekla, katerih proizvajalec je med drugimi italijanski Foster.

Material (osnovna sestava) pomivalnega korita se odraža v ceni. Debelejše plemenito jeklo, bolj globoka in oglata posoda pomeni zahtevnejšo izvedbo in posledično višjo ceno in boljšo kvaliteto. Pri kamnitih pomivalnih koritih po tehnologiji vlivanja pa pomeni večja količina naravnega kamna (nad 80 %) z manj drugimi primesmi višjo ceno, a boljšo kvaliteto. Pomivalna korita iz umetnih materialov in manjše gostote materiala so cenejša, vendar manj kvalitetna.

Glede na vrsto materiala kuhinjskega pulta najdete pomivalna korita za različen način vgradnje. Leseni pult omogoča le klasično vsadno vgradnjo, kuhinjski pulti iz materialov kot so kamen ali umetne mase pa dovoljujejo poleg klasične vsadne vgradnje tudi plosko vsadno ali podvgradno vgradnjo. Nasadna korita se vgrajuje kot zgornji zaključni element ene ali več kuhinjskih omaric, v primeru, da omarica kuhinjskega pulta nima.

Po izgledu in številu posod izbirate med enojnimi, enojnimi z odcejalnikom, enojnimi in pol z odcejalnikom, dvojnimi in dvojnimi z odcejalnikom pomivalnimi koriti. Različne kombinacije vam omogočajo, da izberete pomivalno korito, ki ustreza vašim navadam in potrebam.

Za še večji užitek v kuhinji, lahko pomivalno korito opremite z mnogimi dodatki, kot so dozirniki tekočega mila, odcejalne posode, deske za rezanje iz različnih materialov, grelnik odcejalnika, dekorativni pokrovi za izlive...