NAČRTUJETE NOVO KUHINJO? MAJHNI KORAKI DO SANJSKE KUHINJE…

…V nekaj korakih Vam želimo posredovati nasvete za načrtovanje nove kuhinje. Želimo, da bi bilo Vaše načrtovanje ne samo lažje, temveč tudi zabavnejše, kar pa je najpomembneje, da bi sestavili funkcionalno, ob tem pa tudi lepo kuhinjo.

1. KORAK – ŽELJE
Zapišite si vse prednosti in slabosti sedanje kuhinje, tako boste lažje uresničili vse želje pri sestavi svoje nove sanjske kuhinje.

2. KORAK – POSTAVITEV
Izberite postavitev kuhinje, ki se Vašemu okusu in prostoru najbolj prilega. Predstavljamo Vam 5 najpogostejših kuhinjskih postavitev.

1. ENOVRSTNA KUHINJA
Primernost: majhna ali srednje velika gospodinjstva ali, če v kuhinji vedno dela samo ena oseba.

2. ENOVRSTNA KUHINJA Z OTOKOM
Primernost: idealna za velike kuhinje, kjer pri pripravi hrane sodeluje več ljudi. Kuhinjski otok ponuja veliko prostora za druženje, pospravljanje in pripravo hrane.

3. KUHINJA V OBLIKI ČRKE L
Primernost: najbolj priljubljena postavitev, ki omogoča vključitev manjšega jedilnega prostora, manjši kuhinjski otok ali polotok.

4. KUHINJA V OBLIKI ČRKE U
Primernost: omogoča optimalno izrabo prostora.

5. DVOVRSTNA KUHINJA
Primernost: nudi predvsem dve dobri delovni površini in je primerna tudi za manjše kuhinje, saj ne potrebuje veliko prostora. Primerna za delo dveh oseb pri čemer si obe delovni področji ne smeta biti točno nasproti, saj le tako dve osebi lahko delata istočasno in se pri tem ne ovirata.

3. KORAK – MERITVE PROSTORA
Največ natančnosti bo potrebno pri merjenju prostora. Le pravilno izmerjen prostor da želene rezultate.

1. Izmerite razdaljo med stropom in tlemi, od stene do stene.
2. Izmerite velikost vrat in oken, in njihovo oddaljenost od tal, sten in stropa. Ne pozabite označiti, kje boste potrebovali prostor za njihovo odpiranje.
3. Označite, kje se bodo nahajale vse vtičnice, radiatorji, stikala, vklopi za plin in vodo.

4. KORAK – KUHANJE
Kako načrtovati kuhalne površine?

1. VEDNO VSE NA SVOJEM MESTU
Najbolje je da kuhinjske pripomočke shranjujete v predalu pri kuhališču. Tako bo vedno vse na dosegu roke. Za posodo predvidite globje predale.

2. PRIROČNOST
Za pripravo hrane predvidite dovolj široko področje, ki naj bo med kuhalno ploščo in pomivalnim koritom.

3. ZAGOTOVITE SI ZANESLJIVO OSVETLITEV DELOVNEGA PROSTORA
Da boste pri kuhi kar se da natančni in dobro videli kaj se dogaja na delovni površini je osvetlitev ključnega pomena. Svetlobna letev pod zgornjimi elementi je dobra rešitev temnega dela kuhinje.

5. KORAK – SHRANJEVANJE
Kako shranjevati?

1. PREGLEDNOST
Uporaba izvlečne shrambne omare zagotovi dostop z obeh strani.

2. IZRABA NEIZKORIŠČENIH PROSTOROV
S kotnimi elementi in predali v podnožju kuhinjskih omaric pridobite več prostora.

3. NOTRANJOST PREDALOV PO MERI
Za čim večjo urejenost in preglednost predalov si lahko le-te uredite s pregradami.

4. POMIVALNI STROJ NA VIŠINI
Sklanjanje nad pomivalnim strojem zna biti sila neprijetno. Nadloge se rešite s pomivalnim strojem na višini.

6. KORAK – POMOČ IN INFORMACIJE
Kam se obrniti za dodatne informacije in pomoč?

Za načrtovanje kuhinje obiščite salon v Slovenj Gradcu, v salonih Expert podjetja Jez d.o.o. v Ljubljani in Škofji Loki pa se lahko oglasite za svetovanje ob nakupu bele tehnike. Z veseljem Vam bomo pomagali.

…želimo Vam veliko kulinaričnih užitkov.
 

Spletna stran je v izdelavi in nekatere funkcije še ne delujejo pravilno. Hvala za razumevanje!