Indukcijske plošče z integrirano napo


Vas zanima, kaj vse trg ponuja pri izbiri kuhalne plošče z vgrajeno napo?

 

Ta produkt je relativna novost na področju kuhanja, saj kuhalne plošče z napo obstajajo šele nekaj let, vendar se že najde kar nekaj izbire. Ta kategorija se deli na indukcijske plošče z napo ter plinske plošče z napo. Dodatno jih lahko razvrstimo še na tip materiala, število kuhališč, širino, globino ... Da bo iskanje idealne kuhalne plošče z integrirano napo manj zahtevno in časovno potratno opravilo, smo vam na dnu strani napisali kratek pomočnik za lažje razumevanje in hitrejše iskanje.

Število izdelkov: 10
Razvrsti:

Redna cena:2.178,80 EUR

Popust:22.67 %

Znižana cena:1.684,87 EUR

Zaloga skladišče JEZ:   0

Zaloga pri dobavitelju:   Ni na zalogi

Redna cena:2.414,26 EUR

Popust:23.54 %

Znižana cena:1.845,95 EUR

Zaloga skladišče JEZ:   0

Zaloga pri dobavitelju:   Na zalogi

Redna cena:1.877,46 EUR

Popust:22.67 %

Znižana cena:1.451,84 EUR

Zaloga skladišče JEZ:   0

Zaloga pri dobavitelju:   Na zalogi

Indukcijska plošča z napo Bosch PIE611B15E
  • Indukcijska kuhalna plošča z integrirano napo Bosch PIE611B15E serije 4. Upravljanje izbranega kuhališča na enostaven in udoben način omogoča...

Preberi več

Cena:1.509,01 EUR

Zaloga skladišče JEZ:   0

Energijski razred:
B

Podatkovna kartica

Redna cena:2.011,66 EUR

Popust:22.65 %

Znižana cena:1.556,02 EUR

Zaloga skladišče JEZ:   0

Zaloga pri dobavitelju:   Ni na zalogi

Indukcijska plošča z napo Electrolux KCC85450
  • Indukcijska kuhalna plošča z integrirano napo Electrolux KCC85450. Kuhalna plošča z vgrajeno napo odpravlja potrebo po viseči napi nad kuhalno...

Preberi več

Redna cena:2.413,16 EUR

Popust:22.04 %

Znižana cena:1.881,30 EUR

Zaloga skladišče JEZ:   0

Zaloga pri dobavitelju:   Ni na zalogi

Energijski razred:
A+

Podatkovna kartica

Redna cena:1.876,36 EUR

Popust:19.96 %

Znižana cena:1.501,84 EUR

Zaloga skladišče JEZ:   0

Zaloga pri dobavitelju:   Na zalogi

Indukcijska plošča z napo Airforce Slim G5 Flex
  • Indukcijska kuhalna plošča z integrirano napo Airforce Slim G5 Flex predstavlja popolno kombinacijo sodobne indukcijske kuhalne plošče in...

Preberi več

Redna cena:3.179,00 EUR

Popust:15 %

Znižana cena:2.702,15 EUR

Zaloga skladišče JEZ:   0

Energijski razred:
A+++

Podatkovna kartica

Indukcijska plošča z napo Airforce Centrale 78 B2 Octa Telescopic
  • Indukcijska kuhalna plošča z integrirano napo Airforce Centrale 78 B2 Octa Telescopic predstavlja revolucijo v kuhinji, kuhalno ploščo in...

Preberi več

Redna cena:2.338,00 EUR

Popust:15 %

Znižana cena:1.987,29 EUR

Zaloga skladišče JEZ:   1

Energijski razred:
A++

Podatkovna kartica

Indukcijska plošča z napo Airforce Slim B2 Octa
  • Indukcijska kuhalna plošča z integrirano napo Airforce Slim B2 Octa predstavlja revolucijo v kuhinji, kuhalno ploščo in napo v enem aparatu....

Preberi več

Redna cena:2.671,00 EUR

Popust:30 %

Znižana cena:1.869,70 EUR

Zaloga skladišče JEZ:   2

Energijski razred:
A+++

Podatkovna kartica

 

Kuhinja je eden najpomembnejših prostorov v vsakem domu, zato mora biti čim bolj uporabna. Najbolj obremenjen del kuhinje imenujemo delovni trikotnik, katerega sestavljajo hladilnik, kuhalna plošča in pomivalno korito. Toda območje kuhalne plošče je sestavljeno iz dveh elementov: kuhalna plošča in kuhinjska napa, zato je treba v začetni fazi na grobo pregledati, kaj vse trg ponuja, da vidite, kakšne možnosti sploh imate. Če ste mnenja, da je za vas najbolj primerna kuhalna plošča z napo, potem ste na pravi strani. Nape, integrirane v kuhalne plošče so novost, ki obstajajo šele nekaj let, zato jih boste zaenkrat še redko srečali v kuhinjah, boste pa zato vi med posebneži, ki jo boste imeli. Ugotoviti, kateri model je najbolj primeren za vašo kuhinjo, je lahko nekoliko težja, ampak nič hudega, ravno v ta namen smo za vas smo kratek informativni pomočnik, s pomočjo katerega bomo skupaj našli idealno rešitev za vašo kuhinjo.

 

Lokacija
Ko načrtujete kuhinjo, morate najprej vedeti, kje bo nameščen kateri kuhinjski element (pomivalno korito, hladilnik, pomivalni stroj, kuhalna plošča ...) in do najbolj optimalne postavitve pridete tako, da si zamislite, kako bi skuhali kakšen kompleksnejši obrok. Tako boste namreč lahko predvideli vaše gibanje po kuhinji. So elementi med seboj preveč oddaljeni? Poskusite z novo postavitvijo. Stremite k temu, da bodo elementi delovnega trikotnika čim bližje skupaj.

 

Postavitev nape in razporeditev kuhališč
Ko imate izbrano lokacijo, kje bo vaša indukcijska plošča z napo vgrajena, je čas za določitev, kje bo postavljena napa v kuhalni plošči in kakšna bo razporeditev kuhališč. Izbira je zelo enostavna. Dandanes trg v kategoriji kuhalne plošče z vgrajeno napo ponuja samo plošče s štirimi kuhališči, vendar ponuja dve možnosti razporeditve kuhališč in nape:
• 2 + 2 z napo na sredini - klasična razporeditev, pri kateri je napa postavljena vertikalno na sredini, dva kuhališča sta levo od nape in dva desno.
• 4 zaporedna kuhališča v vrsti z napo zadaj (na "hrbtni" strani plošče oz. ob steni). Te kuhalne plošče so širše od plošče s klasično razporeditvijo, a približno enako globoke.

 

Material
Pri materialu, iz katerega je narejena indukcijska plošča z napo, obstaja omejitev in sicer jih je velika večina narejena iz stekla, redke pa so iz steklokeramike.

 

Možnost vgradnje
Pri možnostih vgradnje sicer ni veliko možnosti, ampak so vseeno vredne omembe in sicer obstajata dve možnosti:
• Možnost klasične vgradnje z robom, kar pomeni, da se kuhalna plošča z napo vgradi na klasičen način, kjer se spusti v izrezano luknjo in leži na kuhinjskem pultu z vidnim in otipljivim robom.
• Možnost ploske vgradnje, kar pomeni, da se rob luknje kuhinjskega pulta obdela tako natančno, da ko se plošča spusti v luknjo, se rob med ploščo in pultom skoraj ne občuti.

 

Rob
Ko že govorimo o robovih, naj omenimo, da tukaj obstajata dve možnosti:
• Klasičen rob pomeni, da če je npr. debelina kuhalne plošče 3 mm, se rob zaključi zaobljeno navzdol. Rob je iz istega materiala kot celotna plošča.
• Brušen rob pomeni, da če je npr. debelina kuhalne plošče 3 mm, se njen rob v zadnjem centimetru zaključi postopoma, da je proti robu vedno tanjši. Rob je iz istega materiala kot celotna plošča.

 

Barva
Ena izmed lastnosti, ki je (zaenkrat) še ne morete izbirati, je barva kuhalne plošče z napo. Kot smo že omenili, so te plošče relativna novost na trgu, zato proizvajalci ta trenutek še ne eksperimentirajo z barvami, smo pa prepričani, da bodo kmalu na voljo v večih barvah.

 

Montaža
Kuhalna plošča z integrirano napo vpliva na kuhinjske elemente nad in pod ploščo:
• Na eni strani dopušča, da imate prazen prostor nad ploščo (vsi smo se že kdaj udarili z glavo v napo, kajne?) ali pa ga zapolnite s kakšnim drugim elementom oz. policami za začimbe.
• Po drugi strani pa zaseda nekoliko več prostora pod ploščo. To se zgodi iz dveh razlogov:
      - Plošča je debelejša, saj sta v njej vgrajena napa in posoda za tekočino (para, ki jo napa vsrka in razlite tekočine)
      - Vgrajena napa potrebuje cevi za odvod zraka (na prosto ali cirkulacijo v prostoru), ki so speljane po hrbtni strani kuhinjskega elementa pod ploščo.

Posledično so lahko predali pod kuhalno ploščo krajši ali pa je treba kakšnega celo odstraniti. Če imate več vprašanj, kontaktirajte naše strokovno usposobljene sodelavce, ki bodo odgovorili na vsa vaša vprašanja in odpravili vsak vaš dvom.

 

Vzdrževanje
Kar se tiče čistil za kuhalne plošče, priporočamo, da se posvetujete s prodajalci ali preberete navodila za uporabo od plošče, saj so navodila proizvajalca najbolj natančna. Vsa sredstva za vzdrževanje niso enako primerna za vse tipe plošč, saj različne kemikalije različno reagirajo na različne materiale. Pomembno je, da izberete sredstva, ki ne bodo škodljiva za vaše zdravje, a bodo hkrati učinkovito odstranila umazanijo ter plošče ne bodo poškodovala.

 

Kuhalna plošča z napo predstavlja ključen element za udobno in učinkovito uporabo kuhinje. Pri izbiri je treba upoštevati funkcionalnost, estetiko in kakovost materialov. Naša široka ponudba vam omogoča, da izberete optimalno rešitev za vašo kuhinjo. Če vas zanima, katera indukcijska plošča je najboljša ali imate kakšno drugo vprašanje, se obrnite na našo strokovno usposobljeno ekipo, ki vam bo pomagala odgovoriti na vsa vprašanja in najti popolno ploščo, ki bo zagotovila dolgotrajno zadovoljstvo in poudarila lepoto vaše kuhinje.