21. avgust 2021
Indukcijska kuhalna plošča je po videzu enaka steklokeramični, ima pa precej prednosti. Kljub podobnosti ima indukcija povsem drugačen način delovanja. Indukcija deluje tako, da ustvari magnetno polje med ploščo in posodo, kar pomeni, da se segreje le posoda in ne celotna plošča. V primeru da je kuhalna površina večja od dna posode, bo torej preostali del kuhalne površine ostal hladen in varen na dotik. Pomembno je vedeti, da je moč delovanja indukcijske plošče (torej njenega magnetnega polja) ob vklopu enako močna, kot bi bila pri steklokeramiki po nekaj minutah. Indukcijska kuhalna plošča je torej zelo varna za uporabo, veliko bolj varčna, enostavna za čiščenje in nudi ultimativno prilagodljivost kuhanja. Tehnologija indukcijskih kuhalnih plošč združuje prednosti plinskih plošč, ki so hitre in klasičnih steklokeramičnih plošč, torej stekla, ki je enostvno za čiščenje.